Skip to content
Taijiwuxigoing in Huy

Taijiwuxigong vijf kanalen daoyin

Taijiwuxigong is een oefensysteem waarbij het lichaam weer geopend wordt. De stagnerende energie wordt naar de uiteinden van het lichaam gestuurd en zoveel mogelijk weer afgevoerd door het openen van de gewrichten en gebruiken van de aardekracht. Regelmatige beoefening geeft een geleidelijke verbetering van ons lichaam en zorgt ervoor dat onze defensieve energie versterkt en we ons bewuster zijn van onze grenzen.

Taijiwuxigong (vijf-kanalen-oefeningen)

  • 19.30u de ene week op dinsdag 19.30u en de andere week op donderdag. (taijiwuxigong&taiji37vorm) Zie agenda.
  • Instromen hele jaar mogelijk.
  • Door: Guus van der Valk
  • Bijdrage: €11 of € 50 voor 5x

We hebben in ons lichaam vijf grote energiekanalen: het centrale kanaal, het achterste- en voorste kanaal en het linker- en rechterkanaal. Deze kanalen stromen in meerdere of mindere mate of kunnen deels geblokkeerd zijn. De wuxi daoyin, zoals de oefeningen genoemd worden, laat ons de wervelkolom strekken en de gewrichten openen, iedereen is met zijn eigen lichaam bezig om zoveel mogelijk spanning en negatieve energie los te laten via handen en voeten. Bij regelmatige beoefening worden ook de kanalen (Mai) opgeschoond en de energie hierin versterkt. Voor iedereen verloopt dit anders.

Staan als een paal (Zhan Zhuang)

Bewegen zonder te bewegen. Door stil te staan en te rekken en te ontspannen tegelijkertijd wordt de energie versterkt en wordt de binqi (negatieve energie) afgevoerd.

Je kunt allerlei lichamelijke gewaarwordingen ervaren als warmte, kou, tintelingen, oprispingen, pijn, stromen van energie, spontane bewegingen enzovoort. Regelmatig gaan staan werkt het best.

Taijiwuxigong heeft een heilzaam effect bij vele lichamelijke en psychische klachten. Iedereen is van harte welkom.