Skip to content
Taijiwuxigoing in Huy

Taijiwuxigong vijf kanalen daoyin

Taijiwuxigong is een oefensysteem waarbij het lichaam weer geopend wordt. De stagnerende energie wordt naar de uiteinden van het lichaam gestuurd en zoveel mogelijk weer afgevoerd door het openen van de gewrichten en gebruiken van de aardekracht. Regelmatige beoefening geeft een geleidelijke verbetering van ons lichaam en zorgt ervoor dat onze defensieve energie versterkt en we ons bewuster zijn van onze grenzen.

Taijiwuxigong (vijf-kanalen-oefeningen)

  • donderdag 19.30u elke week en dinsdag 19.30u eenmaal in de veertiendagen. (taijiwuxigong&taiji37vorm) Zie agenda.
  • dinsdag 18.45-19.45u elke veertien dagen.(taijiwuxigong) Zie agenda.
  • Instromen hele jaar mogelijk.
  • Door: Guus van der Valk
  • Bijdrage: €11 of € 50 voor 5x

Door oefening zorgen we dat onze gewrichten zich openen en de spieren zich ontspannen. Door het gebruik van de aardekracht in deze vorm activeren we onze dantiankracht. Door activering en ontwikkeling van de dantiankracht wordt deze kracht een genezende kracht voor onszelf en staan we evenwichtiger in het leven.
De oefeningen zijn voor een ieder op eigen niveau te beoefenen en zijn er op gericht zieke energie (binqi) af te voeren.
Er zijn geen leeftijdsgrenzen voor de beoefening van Taijiwuxigong. Mensen met diverse beroepen en interesses beoefenen de methode. Iedereen heeft na enige oefening positieve ervaringen, zoals: een grotere helderheid van geest, verfijning in de artistieke expressie, toename van het fysieke vermogen, een algemeen gevoel van welbehagen en geluk.
Taijiwuxigong heeft een heilzaam effect bij vele lichamelijke en psychische klachten. Iedereen is van harte welkom.