Skip to content
Ria Bello en Guus vd Valk

Even voorstellen

Het door Lama Karma en Guus van der Valk geleide Tibetaans Boeddhistische Centrum Karma Eusel Ling heeft een prachtige Boeddhistische tempel, welke in 1999 door Lama Karta is ingewijd. De tempel is geheel in Tibetaans Boeddhistische stijl ingericht.
Aan de wanden Thangka’s met voorstellingen van de verschillende Boeddha’s.
In de tuin van het centrum vindt u een gebedsmolen, welke voor iedereen toegankelijk is. Het bezoek door groepen is mogelijk.

Het gehele jaar worden in het centrum door Lama Karma Bardo meditatie bijeenkomsten gegeven voor beginners en gevorderden, cursussen Vipassyana meditatie, guru yoga, stervensbegeleiding op basis van het Tibetaans dodenboek (Bardo Thödol), workshops Amitabha, Vipassyana.
Guus van der Valk geeft cursussen en workshops Taiji37Vorm en Taijiwuxigong.

Vanuit het Centrum wordt in het voor en najaar een retraite gehouden in Boeddhistisch Centrum Yeunten Ling in Huy(B).

Het Centrum verzamelt donaties waarvan de opbrengst ten goede komen aan de kansarme kinderen van Tibet.

U kunt op onze website kennis maken met het programma van het Tibetaans Boeddhistische Centrum Karma Eusel Ling.
Het Centrum biedt verschillende mogelijkheden om uw bewustzijn te stimuleren.
U bent van harte welkom !

introductie

Houd de linkermuisknop ingedrukt en beweeg over de foto U krijgt een 3D view van de tempel van karma eusel ling, met scrollen zoomt U in of uit.


Ethische code

We vinden het belangrijk dat alle dharmacursisten zich vrij voelen zodat ze zich spiritueel kunnen ontwikkelen.
Binnen onze centrum betekent dit dat iedere cursist in openheid en veiligheid zijn spirituele kwaliteiten kan ontdekken en verder ontwikkelen.
Mocht iemand vinden dat er sprake is van een onethische benadering, dan kan zo iemand dit ogenblikkelijk doorspelen naar Lama Karma en Guus.

Deze zullen met de betrokkenen om de tafel gaan zitten en mocht dit niet voldoende zijn dan zal deze gebeurtenis door verwezen worden naar de vertrouwenspersoon, die via de BUN is aangesteld.

Vertrouwenspersoon

De Boeddhistische Unie Nederland (BUN) heeft per 1 januari 2017 een externe vertrouwenspersoon aangesteld. Sinds 1 januari 2019 is Thijs Huijs de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen. Hij is gecertificeerd vertrouwenspersoon en is beschikbaar voor iedereen die verbonden is aan een van de sangha’s die zijn aangesloten bij de BUN. Thijs werkt ook als coach, analytisch therapeut en is interne vertrouwenspersoon voor grote organisaties in Nederland. Ook heeft hij jaren gewerkt als externe vertrouwenspersoon voor het NOC&NSF. (http://www.huijs-consult.nl/ ).

Contact

Thijs is rechtstreeks te bereiken via e-mail of telefoon: info@huijsconsult.nl, 06-30745236.
Het kantooradres is Sint Ursulahof 59 in Kessel. In onderling overleg kan een gesprek ook op een andere locatie plaatsvinden.