Skip to content
Ria Bello en Guus vd Valk

Even voorstellen

Het door Lama Karma en Guus van der Valk geleide Tibetaans Boeddhistische Centrum Karma Eusel Ling heeft een prachtige Boeddhistische tempel, welke in 1999 door Lama Karta is ingewijd. De tempel is geheel in Tibetaans Boeddhistische stijl ingericht.
Aan de wanden Thangka’s met voorstellingen van de verschillende Boeddha’s.
In de tuin van het centrum vindt u een gebedsmolen, welke voor iedereen toegankelijk is. Het bezoek door groepen is mogelijk.

Het gehele jaar worden in het centrum door Lama Karma Bardo meditatie bijeenkomsten gegeven voor beginners en gevorderden, cursussen Vipassyana meditatie, guru yoga, stervensbegeleiding op basis van het Tibetaans dodenboek (Bardo Thödol), workshops Amitabha, Vipassyana.
Guus van der Valk geeft cursussen en workshops Taiji37Vorm en Taijiwuxigong.

Vanuit het Centrum wordt in het voor en najaar een retraite gehouden in Boeddhistisch Centrum Yeunten Ling in Huy(B).

Het Centrum verzamelt donaties waarvan de opbrengst ten goede komen aan de kansarme kinderen van Tibet.

U kunt op onze website kennis maken met het programma van het Tibetaans Boeddhistische Centrum Karma Eusel Ling.
Het Centrum biedt verschillende mogelijkheden om uw bewustzijn te stimuleren.
U bent van harte welkom !

introductie

Houd de linkermuisknop ingedrukt en beweeg over de foto U krijgt een 3D view van de tempel van karma eusel ling, met scrollen zoomt U in of uit.Ethische code

We vinden het belangrijk dat alle dharmacursisten zich vrij voelen zodat ze zich spiritueel kunnen ontwikkelen.
Binnen onze centrum betekent dit dat iedere cursist in openheid en veiligheid zijn spirituele kwaliteiten kan ontdekken en verder ontwikkelen.
Mocht iemand vinden dat er sprake is van een onethische benadering, dan kan zo iemand dit ogenblikkelijk doorspelen naar Lama Karma en Guus.

Deze zullen met de betrokkenen om de tafel gaan zitten en mocht dit niet voldoende zijn dan zal deze gebeurtenis door verwezen worden naar de vertrouwenspersoon, die via de BUN is aangesteld. 

Vertrouwenspersonen

Sinds 1 januari 2019 is  Thijs Huijs externe  vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen voor de BUN. Hij is gecertificeerd vertrouwenspersoon en is beschikbaar voor iedereen die verbonden is aan een van de sangha’s die zijn aangesloten bij de BUN. Thijs werkt ook als coach, analytisch therapeut en is interne vertrouwenspersoon voor grote organisaties in Nederland. Ook heeft hij jaren gewerkt als externe vertrouwenspersoon voor het NOC&NSF. (https://www.huijs-consult.nl/).
Via e-mail is hij bereikbaar op: info@huijs-consult.nl


Sinds 1 januari 2023 is ook Petra Stevering externe vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen voor de BUN. Zij is sinds 2007 werkzaam als extern vertrouwenspersoon bij diverse organisaties. Zij is gecertificeerd vertrouwenspersoon en is beschikbaar voor iedereen die verbonden is aan een van de sangha’s die zijn aangesloten bij de BUN. Daarnaast werkt zij momenteel als coördinator bij Humanitas en zet zij zich in voor het tegengaan van eenzaamheid en geeft ze Mindfulness/Yoga lessen. Sinds 2012 beoefent zij vrijwel dagelijks meditaties en yoga. De diverse trainingen en retraites volgt zij bij verschillende leraren en stromingen in het Boeddhisme. Achtergrondinfo over haar vind je op https://www.petrastevering.nl/.
Via e-mail is zij bereikbaar op: devertrouwenspersoon@gmail.com Meer informatie: https://boeddhisme.nl/groepering/externe-vertrouwenspersonen/