Skip to content
Taiji37Vorm

Taiji37vorm

Taiji37vorm en taijiwuxigong zijn beide door Dr. Shen Hoxung ontwikkeld om de gezondheid te bevorderen door het versterken van de dantian met behulp van de aardekracht. Regelmatige beoefening opent onze kanalen en meridianen, waardoor een beter lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn wordt ervaren, die zorgen voor een gevoel van welbehagen. Tijdens beoefening wordt negatieve energie die in ons lichaam aanwezig is door opening van de gewrichten naar de uiteinden van ons lichaam gestuurd waardoor blokkades worden opgelost en de qi beter kan stromen.

Taiji37vorm bestaat uit 37 verschillende bewegingspatronen, die gezamenlijk de dantiankracht versterken, indien deze vorm met de juiste aanwijzingen, wordt uitgevoerd. Door frequente beoefening, juiste gebruik van de aarde kracht, juist plaatsen van de voeten, juist openen van alle gewrichten ontstaat een gevoel van doorstroming en gevoel van ruimte. We ervaren meer te zijn als ons lichaam alleen en worden sensitiever.

Taiji37vorm

  • 19.30u: Elke week donderdag en eenmaal in de veertiendagen op dinsdag (Taijiwuxigong&taiji37vorm) Zie agenda.
  • Instromen hele jaar mogelijk.
  • Door: Guus van der Valk
  • Bijdrage: €11 of € 50 voor 5x

De taiji vorm is gebaseerd op Nanpai Taijiquan, de zuidelijke school van Taijiquan. Deze school wordt ook wel ‘Taiji 37’ genoemd, naar de 37 basistechnieken uit de vorm. Een speciaal kenmerk van Nanpai Taiji is de beoefening van zogenaamde ‘staande houdingen’ om interne kracht te ontwikkelen. Staande oefeningen helpen spontane beweging in het lichaam op te wekken en te ontwikkelen. Dit stimuleert de ontwikkeling van dantiankracht (de speciale interne kracht van de buik) en het openen van de verschillende energiekanalen in het lichaam. Bij ‘gewone’ sporten komt alle beweging van spierkracht. Nanpai Taiji is anders: het maakt gebruik van het dantian om het hele lichaam in beweging te brengen. Op deze manier kan de interne kracht van het lichaam tot ontwikkeling worden gebracht. Door beoefening van Nanpai Taiji zal je al na korte tijd de interne energiekrachten in je lichaam kunnen voelen bewegen. Deze zullen helpen om blokkades en stagnerende negatieve factoren uit je lichaam te verwijderen, wat je gezondheid en uithoudingsvermogen ten goede komt. Een geheel nieuw niveau van fysiek en mentaal welbevinden ligt binnen je bereik. De vorm van Taiji 37 is gebaseerd op de principes van de NanPai (zuidelijke) school van Taijiquan en is geconcentreerd tot 37 technieken zonder herhaling. Iedereen is van harte welkom.