Skip to content
Taiji37Vorm

Taiji37vorm

Taiji37vorm en taijiwuxigong zijn beide door Dr. Shen Hoxung ontwikkeld om de gezondheid te bevorderen door het versterken van de dantian met behulp van de aardekracht. Regelmatige beoefening opent onze kanalen en meridianen, waardoor een beter lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn wordt ervaren, die zorgen voor een gevoel van welbehagen. Tijdens beoefening wordt negatieve energie die in ons lichaam aanwezig is door opening van de gewrichten naar de uiteinden van ons lichaam gestuurd waardoor blokkades worden opgelost en de qi beter kan stromen.

Taiji37vorm bestaat uit 37 verschillende bewegingspatronen, die gezamenlijk de dantiankracht versterken, indien deze vorm met de juiste aanwijzingen, wordt uitgevoerd. Door frequente beoefening, juiste gebruik van de aarde kracht, juist plaatsen van de voeten, juist openen van alle gewrichten ontstaat een gevoel van doorstroming en gevoel van ruimte. We ervaren meer te zijn als ons lichaam alleen en worden sensitiever.

Taiji37vorm

  • 19.30u: De ene week op dinsdag en de andere op donderdag. (Taijiwuxigong&taiji37vorm) Zie agenda.
  • Instromen hele jaar mogelijk.
  • Door: Guus van der Valk
  • Bijdrage: €11 of € 50 voor 5x

De 37-vorm

De 37-vorm is een Taiji vorm die bestaat uit 37 achtereenvolgende houdingen, die bedoeld is vloeiend achterelkaar uit te voeren. Tijdens de vorm probeer je het zwaartepunt van het lichaam samen te laten vallen met de onderste dantian, dit om de onderste dantian te versterken. In het begin is het moeilijk om de 37 patronen te onthouden, maar na verloop van tijd merk je, als je niet nadenkt, dat het lichaam weet welke bewegingen na elkaar gebeuren.

 

De lessen zijn van 19:30 tot 21:00, de ene week dinsdag en de andere week donderdag. Het eerste uur is er tajiwuxigong en zhan zhuang en dan een half uur taijivorm. 

Iedereen is van harte welkom.